Lina Sandquist

Jag jobbar sedan 2014 som frilansande illustratör med inriktning mot barnböcker. Illustratörjobbet, som är min huvudsyssla, kombinerar jag med att jobba på en särskola för barn med autism.

 

Jag har hittills illustrerat två barnböcker som har getts ut på två olika bokförlag. Just nu jobbar jag med en bokserie om tre böcker för ytterligare ett förlag.

Senaste boken jag illustrerade heter ” Varför finns jag? “. Den är skriven av Karin Salmson och utgiven på OLIKA förlag 2016.

Den första boken jag illustrerade heter ” Om Natten- en bok om allt som händer medan du sover ” . Den är skriven av Embla Sue Panova och utgiven på Idus förlag 2015.

De tre böckerna jag jobbar med nu heter ” Äta” , ” Leka ” och ” Sova ” och ingår i bokserien  ” Nu ska vi prata! “. De är skrivna av Embla Sue Panova och Jessika Linde och ges ut på Speja förlag (Votum) i augusti 2017. Det här är en första version av omslagen.

 

Här finns min redaktionella stil:

www.linasandquist.se 

 

 

Född?

1979

Yrke/sysselsättning?
Illustratör och timvikarie på en särskola.

Familj?
Min kille Niko, barnet Mio och katten Sally. Mamma, Pappa och mina syskon Jens och Moa.

Älskar?
Förutom min familj och mina vänner: Att illustrera och måla, lyssna på radio, vara långsam, sitta länge på café, snö och att åka snowboard.

Avskyr?
När tekniska saker inte funkar, stelhet och trångsynthet.

Bok som hängt med dig sen barndomen?
” Mio min Mio ” av Astrid Lindgren