Chokladtoppar och vätteljus

I somras fick jag äran att illustrera omslaget till Ingrid Jönssons bok “Chokladtoppar och vätteljus” som kom ut på förlaget Beta Pedagog i höst. Jag har tidigare gjort omslaget till “Flickan i drömfångaren” av samma författare. Båda böckerna blandar vardagsrealism med magi, på ett vackert och spännande sätt. Ingrid kan verkligen skriva empatiskt, något som gör att karaktärerna känns levande och nyanserade! Temat med väsen ur folktron är väldigt inspirerande att jobba utifrån och det gick snabbt att komma på idéer till illustrationen.

Så här blev resultatet:Chokladtoppar och vätteljus

Illustrationen är gjord i akvarell, kombinerat med vit gouache och svart tusch. Jag tycker om när det blir skarpa konturer, och med tusch och stålstift kan jag göra svarta, tunna och dynamiska linjer. Illustrationen går över hela omslaget, den vänstra sidan blir baksidan och den högra framsidan. Jag tycker om att göra sådana omslag då man kan utnyttja hela ytan till att göra en svepande rörelse från framsida till baksida. Det var också lite av en utmaning för mig att få in så mycket rörelse i bilden, men jag blev nöjd med resultatet. Boken handlar mycket om förändring, till och med resa i tiden…

Så här skriver förlaget Beta Pedagog om boken:

“En hund med gröna ögon. En plastpappa med en mystisk fiol. En miniatyrflicka i grå luva som söker efter ett magiskt föremål. Ja, den här våren händer märkliga saker kring den gamla eken på Björeboda gård.

Skolans tema om naturväsen blir plötsligt till skrämmande verklighet för kompisarna Svante och Alva. Innan de riktigt förstått hur det gått till befinner de sig mitt i ett fantastiskt och farligt äventyr bland väsen och varelser som de bara trodde fanns i sagorna.

Deras uppdrag är viktigt. Och insatsen högre än de anar.

Ingrid Jönsson har skrivit en ny underbar bok, som är både spännande och gripande.”

 

Björeboda karta

Till inlagan fick jag göra en karta över Björeboda gård, där äventyret utspelar sig.

 

Länk till Beta Pedagog:
http://www.betapedagog.se/chokladtoppar-och-vatteljus-p-2418-c-565.aspx
Länk till boken på Bokus:
http://www.bokus.com/bok/9789188009197/chokladtoppar-och-vatteljus/
Bokens facebooksida:
https://www.facebook.com/Chokladtoppar-och-v%C3%A4tteljus-505369982952200/?fref=ts

/Marta

4 reaktion på “Chokladtoppar och vätteljus

      • tror man kan gå runt till enskilda bokhandlare o sälja in sig!
        Boken är ju perfekt till vintern – en uppförstorad bild på bokomslaget med massor med böcker under – varav några är inpackade! – vore en fin-fin julklappsskyltning!

      • Man kan ju testa med små oberoende bokhandlar. Jag gjorde det efter flickan i drömfångaren med mindre framgång. De stora kedjorna göre sig icke besvär. Och Beta pedagog jobbar inte aktivt med den kanalen, alltså fysisk bokhandel. Finns inget som hindrar dock att de som vill sälja boken tar kontakt med Beta pedagog och får ett återförsäljarpris.

Kommentarer inaktiverade.