Recension: Barnen upptäcker naturen

IMG_8671

När jag såg omslaget till boken Barnen upptäcker naturen fick jag höga förväntningar om en bok med många tips på aktiviteter i naturen att göra med mitt barn. Jag har alltid gillat naturen, i lagom stora doser. Det är kul att kunna namnen på åtminstone vissa av alla fåglar man ser, och att se vilket djur som ätit av en kotte. Barnen upptäcker naturen är full av små roliga saker som hur man gör maskrosskrift, hur man kan bygga en koja och hur olika djurspår ser ut. Min personliga favorit är uppslaget med Lekar i skogen. Där handlar det egentligen inte om kunskap om naturen, utan snarare om att uppleva den.

Texten är uppdelad i korta stycken, och det är många illustrationer på varje sida. Ett extra plus med bilderna är att vi får se att barn med alla möjliga hudfärger är ute i naturen, och att en rullstol inte behöver vara ett hinder för att vara med och upptäcka. Kanske självklart, men så är det inte alltid i barnbokssammanhang.

En rolig bok att återkomma till när det är dags att bege sig ut till skogen, stranden eller bara ta en titt på stjärnhimlen!

Boken är skapad av Brita Granström och Mick Manning och är utgiven på Ordalaget bokförlag. Brita och Mick har gjort flera andra böcker tillsammans. Ta en titt på dem här.

Sanna