Vad är Barnboksverket?

Barnboksverket skapades av en grupp entusiaster som pluggade Barn- och ungdomslitteratur tillsammans vid Malmö högskola våren 2012. Sedan dessa har flera medlemmar tillkommit. Alla har färdigställt varsin barnbok och alla driver mer eller mindre på för att få sitt verk utgivet av något förlag, eller funderar över att ge ut sin bok själv, och någon har redan fått sin bok utgiven. Andra har fortsatt med andra projekt, men i det stora hela tycker vi att vi kan kalla oss barnboksskapare.

Som författare, barnboksförfattare eller författare över lag, kan man ibland känna sig instängd och nästan kvävd av sitt verk, man kan få den där känslan av att allt står stilla, att man fastnat och inte kommer vidare, eller man kan känna hopplöshet inför den stora djungel som är förlagsvärlden. Då kan det vara skönt att se att det finns andra i samma sits eller som har varit där, och som kan tipsa och ge råd, eller bara ge sin syn på saken och vet hur det känns.

Vi startade Barnboksverket för att samla våra energier, för att sporra och inspirera varandra. Vi tänker nu att vi vill dela med oss av vad vi går igenom för processer och delge de erfarenheter och kunskaper vi plockar upp på vägen, och på så vis vara en inspirationskälla och kanske en hjälpresurs för människor som står i begrepp att göra samma sak. Vi vill också verka som ett intresseväckande och underhållande forum för bildskapare eller bokläsare i allmänhet

På vår hemsida kommer vi att dela med oss av inspirationskällor, lista förlag vi tycker om, intervjuer med redan etablerade barnboksförfattare och blogga om våra processer i stort och litet. En och annan recension av barnböcker, samtida eller dåtida, kommer att postas och ibland något inlägg om en favoritillustratör till exempel.

Du som besöker oss får gärna kontakta oss med frågor och funderingar av olika slag rörande din process, vi ska göra vårt bästa för att hjälpa till på de sätt vi kan. Via facebook-gruppen “Barnboksskapare i Skåne” utannonseras oregelbundet öppna barnboksfikor (oftast i Malmö) där alla är välkomna. På dessa träffar kan vi ge varandra feedback, pepp och inspiration. Hoppas att vi ses!

4 reaktion på “Vad är Barnboksverket?

 1. Hej

  Jag har tecknat mycket i mina dagar och nu när vi fått 2 små knattar så vill jag uppfylla en dröm: Att få illustrera en barnbok. Någon här som har tips och ider ?

  • Hej Claes! Vi har flera inlägg om processen bakom barnböcker. Kika under kategorierna illustration – teknik och process. /Marta

 2. Hej! Har ni något inlägg om den tekniska biten i datorn. Jag gillar och kan illustrera för hand och har texter också. Men att få in dem med bra kvalitet i datorn! Det vill jag kunna. Bara det där att bilder måste vektoriseras innan tryck äär kinesiska för mig. Kan man färglägga för hand eller borde man göra det i datorn? Inlägg eller tips på var man kan lära?

  MVH Anna

  • Hej Anna! Jättekul att du skriver vad du vill läsa om! Jag ska se om det är någon som vill skriva ett inlägg om det. Håll utkik!

   MVH Johannes

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *